UA / RU
Підтримати ZN.ua

Mail.Ru Group знайшла спосіб обійти блокування в Україні

Компанія випустила поштовий клієнт з обходом блокування.

Компанія Mail.Ru Group випустив поштовий клієнт Mail.ru для UA, який дозволяє обійти блокування за допомогою мережі Tor.

Додаток для iOS та Android був опублікований користувачем Craigpark, від імені якого компанія зазвичай публікує експериментальні продукти. В описі програми йдеться про те, що вона дозволяє отримати доступ до пошти, перебуваючи в будь-якій країні світу, без необхідності використання VPN.

"Ми зробили його для користувачів, які турбуються про свою анонімності в мережі і хочуть додатково убезпечити себе. Можливість підключати акаунти сторонніх поштових сервісів - це звична для мобільних клієнтів функція, яка давно працює в основному додатку пошти Mail.Ru", - заявили в компанії.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко своїм указом від 15 травня ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". В оновлений перелік юридичних осіб, до яких застосовуються санкції, внесені, зокрема ТОВ "Яндекс", ТОВ "Мейл.РУ Україна", а також багато інших відомих російських компаній.

Детальніше про заборону в Україні російських соцмереж, інтернет-сервісів та компаній читайте в матеріалі DT.UA "Блокування російських інтернет-сервісів і соцмереж: що відомо".