UA / RU
Підтримати ZN.ua

Магнітні бурі у жовтні: вчені дали прогноз

Останнім часом магнітні бурі дедалі частіше накривають Землю.

Вчені розповіли, коли очікуються магнітні бурі

Вчені розповіли, коли очікуються магнітні бурі

Сонце наближається до піку своєї активності, тому на ньому все частіше з'являються плями і воно викидає спалахи, що супроводжуються корональними викидами маси. Вони викликають магнітні бурі Землі. Тепер учені дали прогноз магнітних бур на жовтень.

Так, за даними Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, сонячна активність у цей час очікується слабкою чи середньою.

Читайте також: Сонце активніше, ніж прогнозували вчені: що це означає для нас

За прогнозом вчених, геомагнітне поле буде обуреним 5-6 та 10 жовтня. Магнітні бурі очікуються на Землі 11-12 та 20 жовтня. За прогнозами, вони будуть слабкими.

Такий самий прогноз і у сайту Meteoagent.

Meteoagent

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Раніше вчені заявили про те, що сказати напевно, чи настав пік сонячної активності можна лише через сім місяців після його завершення.