UA / RU
Підтримати ZN.ua

Магнітні бурі на Землі можуть бушувати кілька місяців - вчені

Магнітні бурі будуть спостерігатися кожні два тижні.

Вчені заявили про те, що магнітні бурі будуть вирувати на Землі кожні два тижні протягом декількох місяців, повідомляє "РИА Новости" з посиланням на Лабораторію рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту Академії наук.

"Поки конфігурація сонячного вітру принципово не зміниться, Землі доведеться жити в ритмі магнітних бур, що повторюються кожні два тижні", - йдеться в повідомленні.

За словами вчених, в даний час у космічному просторі спостерігаються два щільних потоки сонячного вітру, джерела яких розташовуються на протилежних сторонах зірки. Сонце при погляді з Землі здійснює оборот приблизно за 27 днів. Потоки сонячного вітру, джерела яких знаходяться на Сонці і обертаються разом з ним, "б'ють" по Землі почергово з кроком два тижні (половина від 27-денного періоду), створюючи магнітні бурі, що повторювані з таким же кроком.

Дослідники також відзначають, що магнітні бурі, які будуть спостерігатися на Землі найближчим часом, будуть середньої сили, таких спостерігається до 60 на рік.

Нагадаємо, 6 вересня на Сонці був зареєстрований найпотужніший за 12 років спалах.