UA / RU
Підтримати ZN.ua

Людство наблизилося до межі тривалості життя – вчені

На думку дослідників, подальше збільшення тривалості життя можливе тільки за допомогою внесення в організм людини генетичних змін.

Вчені з Медичного коледжу імені Ейнштейна в Нью-Йорку заявили про те, що 115 років – максимальний термін людського життя, обумовлений генетичними і фізіологічними особливостями. Подальше його збільшення можливе тільки за допомогою медичного втручання в організм людини, сказано в статті, опублікованій в журналі Nature.

У ході дослідження вчені провели глобальний аналіз даних про тривалість життя і смертність і прийшли до висновку, що тривалість життя, яка весь час зростала, в 1990-х роках досягла свого максимуму. Більш того, смертність після 100 років не зменшується.

Дослідники також акцентували увагу на тому, що тривалість життя у різних видів тварин є гнучкою і може бути змінена за допомогою генетичного втручання.

На думку вчених, ці факти свідчать про те, що людство досягло можливого максимуму в тривалості життя, а подальше її збільшення вимагає значного прогресу в області медицини і генетики.

Раніше повідомлялося про те, що вчені знайшли білок, введення якого допоможе зупинити старіння. Випробування на мишах підтвердили, що введення в організм "омолоджуючого" білка помітно покращує фізичний стан тварин. Також у літніх гризунів різко знижувалися шанси померти від серцевих захворювань. Дане відкриття дає людям надію на те, що вони зможуть жити довше.