UA / RU
Підтримати ZN.ua

Людство може виявити інопланетне життя вже в найближчі десятиліття – астроном

На думку дослідника, вже в найближчі 10-15 років людство виявить інопланетні мікроорганізми.

Британський астроном Кріс Імпей заявив про те, що людство може виявити інопланетне життя вже в найближчі кілька десятків років. Разом з тим, як відзначає Science Alert, це життя не буде розумним.

"Я готовий поставити гроші на виявлення мікробного життя в найближчі 10-15 років, але не на виявлення розумного життя", - заявив він.

Крім того, астроном також розповів про місця, в яких можна знайти інопланетні організми. На думку Імпея, в першу чергу необхідно зосередити свою увагу на Червоній планеті. Астроном підкреслює, що марсіанські мікроорганізми навряд чи збереглися на поверхні планети, але, цілком імовірно, живуть в її надрах. "Якщо ми доставимо марсіанські камені на Землю і помістимо їх в умови, які в минулому могли бути сприятливими для життя, ми можемо виявити свідчення існування примітивного життя", - заявив Імпей.

Знайти інопланетне життя в межах Сонячної системи можна також на супутнику Юпітера Європі. А от за межами нашої системи, на думку астронома, життя треба шукати на землеподібних екзопланетах. У цьому разі необхідно вивчати атмосфери далеких планет для того, щоб виявити в них біомаркери, наприклад, кисень і метан. "Цей експеримент з біомаркерами може знайти непрямий доказ мікробного життя", - пояснив Імпей.

Раніше Едвард Сноуден заявив про те, що земляни не можуть розшифрувати код послань інопланетян. В ефірі одного з американських телеканалів він заявив про те, що Всесвіт настільки зацікавлений в охороні комунікації, що інопланетний сигнал може бути просто дуже добре зашифрований. Тому земляни не можуть відрізнити його від навколишнього шуму.