UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Лабораторія Касперського" вважає, що інтернет як глобальна мережа не проживе й року

У 2014 році інтернет в його звичному глобальному розумінні може зникнути, а його місце займуть десятки окремих національних мереж з обмеженим доступом до іноземних ресурсів.

Інтернет - глобальна мережа, але вона існує лише за рахунок відсутності сильної регулювання з боку влади країн, в яких розташовані ті чи інші сервери. Наприклад, складно назвати китайський інтернет повноцінним, адже в ньому користувач не може отримати доступ до багатьох міжнародних сайтів. Експерти з "Лабораторії Касперського" вважають, що в цьому році на інтернеті, як на глобальній мережі, можна буде поставити хрест.

Замість глобальної мережі, на думку експертів, будуть існувати дрібні регіональні мережі з обмеженим доступом. Причому, винне в цьому не держава - експерти наводять дані, згідно яким в 2013 році близько 91% організацій були атаковані хакерами - з усіх опитаних "Лабораторією Касперського" організацій у світі 91% хоча б один раз протягом року зазнали кібератаці, а 9% компаній стали мішенню цільових атак.

Вони також наводять інформацію про зростання популярності програм і сервісів шифрування даних, що підвищують безпеку особистої інформації. Саме з-за цього інтернет і може розділитися на регіональні сегменти з жорстким обмеженням доступу за їх межі.

В цілому, користувачі спочатку не повинні помітити ніяких змін, а діяльність хакерів можна буде відстежити швидше і легше.

Як каже Олександр Гостєв, головний антивірусний експерт "Лабораторії", у прагненні зберегти таємницю приватного життя користувачі все частіше звертатимуться до сервісів шифрування інформації. "Регулятори зв'язку та інтернету по всьому світу будуть вводити контроль за піратськими ресурсами і боротися з мережевими злочинами. Популярність хмарних сервісів тільки додасть їм роботи", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше віце-президент Google з ринків Південно-Східній Європі, Близькому Сходу і Африці Мохаммад Гавдат дав прогноз, що до 2020 року всі люди на Землі будуть пов'язані всесвітньою мережею. !zn

Читайте також:

Прогноз Google: До 2020 року всі люди будуть з'єднані всесвітньою мережею

"Інтернет майбутнього" буде працювати без серверів

Google почала надавати доступ в інтернет за допомогою повітряних куль

Google охопить бездротовою мережею Африку і Азію: близько мільярда людей отримають доступ до інтернету

Слово "інтернет" через 20 років вийде з ужитку

Названі вісім нових психічних недуг, які атакують людини завдяки інтернету і гаджетам