3 з 44-ї експедиції до Міжнародної космічної станції (МКС) вперше з'їдять салат, який був вирощений в умовах мікрогравітації в контейнері Veggie.
До недавнього часу експерименти з рослинами на МКС проводилися виключно в наукових цілях. Після проведення необхідних тестів на Землі космонавтам дозволили вперше вжити овочі в їжу.
8 липня космонавт Скотт Келлі посадив у так звану "живильну подушку" Veggie червоний салат ромен, насіння якого опромінювалися червоним і синім світлом для фотосинтезу. На даний момент салат готовий, і перед вживанням в їжу астронавтам потрібно буде тільки протерти листя дезінфікуючими серветками.
У NASA наголосили, що вирощування рослин в космосі є ключовою сходинкою на шляху до подорожей до інших планет, зокрема до Марса.
Раніше NASA опублікувало фотографію Міжнародної космічної станції (МКС) на тлі повного Місяця, причому швидкість МКС становить 5 миль в секунду (близько 28 970 км/ч – прим. ред.).