UA / RU
Підтримати ZN.ua

Космічний зонд Solar Orbiter завершив обліт Венери

Solar Orbiter використовував гравітацію Венери, щоб вийти на дану орбіту для вивчення Сонця.

Космічний апарат для дослідження Сонця Solar Orbiter, який створили спільно NASA і Європейське космічне агентство (ESA), зробив маневр над Венерою, повідомляє Space.com.

Перший такий проліт над планетою апарат зробив в грудні 2020 року, а тепер він зробив другий маневр над Венерою, який дає йому можливість завдяки використанню гравітації планети вийти на необхідну орбіту для вивчення Сонця.

За ним, такий же обліт зробить і японський зонд BepiColombo. Він наблизиться до Венери 10 серпня і далі полетить до Меркурія.

На своєму шляху Solar Orbiter вивчає плазму і магнітні поля Сонця, а також робить детальні знімки полярних областей Сонця.

Читайте також: Непропорційно велике ядро Меркурія зв'язали з впливом Сонця

Solar Orbiter - космічний апарат, створений Європейським космічним агентством в рамках програми Cosmic Vision як перша місія M-класу. Запуск здійснено ракетою-носієм Atlas V з космічного центру Кеннеді у Флориді 10 лютого 2020 року. Його місія запланована на сім років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Нагадаємо, що астрономи-любителі відкрили дві планети біля схожої на Сонце зірки. Вона знаходиться на відстані 352 світлових роки від Землі.