UA / RU
Підтримати ZN.ua

Користувачі Yahoo стали жертвами атаки шкідливого програмного забезпечення

Компанія використовувала рекламне місце на сайті Yahoo для встановлення шкідливого програмного забезпечення на комп'ютери користувачів.

Користувачі Yahoo стали жертвами найбільш масованої атаки шкідливого програмного забезпечення після того, як компанія, яка його виробляє, купила у сайту вільний простір для розміщення реклами, повідомляє The Guardian.

Компанія намагалася використати слабкі місця в Adobe Flash для того, щоб встановити на комп'ютери користувачів суміш шахрайських оголошень і шкідливих програм.

Компанія Malwarebytes, яка виявила атаку, заявила, що "це найбільш масована атака з усіх, які ми коли-небудь бачили. Така атака є тихим вбивцею, оскільки шкідливі програми не вимагають ніяких дій з боку користувачів, щоб виконати своє призначення. Самого факту перегляду на сайті, на якому міститься оголошення, достатньо для того, щоб почати ланцюг заражень".

У липні 2015 року вірусні аналітики виявили шкідливу програму Trojan.Ormes.186, що вбудовує рекламу в переглядаються користувачами веб-сторінки.