UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конкурент MacBook: Samsung анонсувала Galaxy Book 3 Ultra

Загалом компанія представила три ноутбуки.

Компанія Samsung анонсувала кілька ноутбуків серії Galaxy Book 3. Як зазначає The Verge, компанія вже представляла й інші ноутбуки цієї лінійки, але Book 3 Ultra став першим конкурентом MacBook Pro від Apple.

Однією з головних переваг нового ноутбука є його OLED-дисплей діагоналлю 16 дюймів, зі співвідношенням сторін 16 до 10. Товщина ноутбука складає всього 1,65 сантиметра, а вага 1,7 кілограма. Працює пристрій під керуванням процесорів Core i7 чи Core i9, відеокарта - GeForce RTX 4050 або 4070. Об'єм оперативної пам'яті ноутбука складе 16 або 32 гігабайти, він також отримає SSD на 512 гігабайт або терабайт.

Читайте також: ASUS анонсувала ноутбук з 3D-екраном, для якого не потрібні окуляри

Видання зазначає, що не може сказати, як топовий процесор, екран і відеокарта вплинуть на час автономної роботи. Поки що за цим параметром MacBook залишаються в лідерах.

У США пристрій буде доступний за ціною від 2399 доларів.

У серію входять також дві інші моделі, Galaxy Book3 Pro діагоналлю 14 дюймів та Galaxy Book3 Pro 360 діагоналлю 16 дюймів. Найбільшим новаторством у порівнянні з попереднім поколінням стали екрани пристроїв, вони тепер оснащені динамічними AMOLED 2X-дисплеями. Співвідношення сторін у них таке саме як у «ультра»: 16 до 10.

Поліпшила компанія також і процесор своїх ноутбуків: вони працюють під управлінням чіпів Intel 13 покоління.

Вартість меншої моделі стартуватиме від 1499 доларів, а більшої – від 1899 доларів.

Нагадаємо, сьогодні Samsung представила також нові смартфони серії Galaxy S23.