UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія Microsoft відмовилася передавати поліції технологію розпізнавання облич

Аналогічні кроки зробили й інші великі американські технологічні компанії - Amazon і IBM.

Компанія Microsoft не буде продавати програмне забезпечення для розпізнавання облич поліції, повідомляє Reuters з посиланням на директора компанії Бреда Сміта.

"Поки не буде прийнятий національний закон (який регулює використання цієї технології), заснований на правах людини, ми не будемо продавати технологію поліції", - сказано в заяві.

Інша велика компанія, Amazon, також заборонила поліції використовувати додаток для розпізнавання осіб Rekognition. Аналогічну заяву зробила і IBM.

У США після смерті темношкірого Джорджа Флойда, загиблого під час затримання, до роботи поліції прикута пильна увага. У країні почалися акції протесту, які перейшли в масові заворушення.

Читайте також: Систему розпізнавання облич Windows 10 вдалося обдурити за допомогою фотографії

Раніше повідомлялося, що в ЄС заборонять використання системи розпізнавання осіб. Однак заборона буде тимчасовою - до введення необхідних документів, що запобігають зловживанням в цій сфері.

Нагадаємо, команда розробників Facebook представила технологію "де-ідентифікації" обличчя на відео. Це досягається завдяки використанню спеціальної нейромережі.