UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія з Вашингтона анонсувала екскурсії до «Титаніка»

Вартість екскурсії становить 125 тисяч доларів.

Вашингтонська компанія OceanGate Expeditions заявила про те, що буде проводити туристичні екскурсії до затонулого «Титаніка». Відвідати їх можна буде з березня по вересень 2021 року, а заплатити за екскурсію доведеться 125 тисяч доларів, повідомляє «Громадське».

При вартості близько 3,5 мільйона гривень, це найдорожчий екскурсійний тур в світі. Для порівняння, тур на Еверест з досвідченим інструктором коштує приблизно 45 тисяч доларів (1,2 мільйона гривень).

OceanGate Expeditions - це наукова компанія, яка планує здійснювати занурення для вивчення того, які морські мешканці зараз живуть на океанському дні. А з собою вчені будуть брати туристів - для них на кораблі передбачено п'ять місць.

Занурення відбуватимуться щотижня. Туристів доставлять на глибину близько чотирьох тисяч метрів, де вони зможуть роздивитися «Титанік», а також керувати судном або лазерним сканером. Керувати процесом будуть 50-60 вчених.

Тривалість екскурсії складе від шести до восьми годин. Разом з тим, туристам доведеться дістатися до місця занурення. Для цього їм запропонують восьмигодинне плавання, відправною точкою якого стане Ньюфаундленд.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Лист загиблого на «Титаніку» пастора продадуть на аукціоні

Як повідомлялося, наприкінці минулого року фахівці отримали доступ до уламків "Титаніка", похованих на дні Атлантичного океану. Фахівці компанії Atlantic Productions оглянули корпус пароплава і прийшли до висновку, що судно після більш ніж століття під водою знаходиться в жалюгідному стані.