UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія Xiaomi анонсувала розумні окуляри Smart Glasses

Зовні пристрій нагадує звичайні окуляри.

Компанія Xiaomi анонсувала вихід своїх перших розумних окулярів, які отримали назву Smart Glasses. Як повідомляє ITC.ua, вони не занурюють користувача в світ віртуальної реальності, а більше нагадують пристрої Amazon, Razer і Facebook.

Виглядають Smart Glasses як звичайні окуляри і важать всього 51 грам. Це стало можливим завдяки використанню технології microLED, яка також забезпечує більш високу щільність пікселів, більш тривалий термін служби і більш високу яскравість, ніж OLED.

Розмір чіпа дисплея становить 2,4 на 2,02 міліметра, завдяки чому його вдалося розмістити в оправі окулярів. Щоб можна було бачити контент через Xiaomi Smart Glasses навіть під прямими сонячними променями, компанія вибрала монохромний дисплей, максимальна яскравість якого становить два мільйони ніт.

У самій компанії окуляри називають «незалежним інтелектуальним пристроєм, що носиться». Так, на окуляри можна виводити повідомлення, демонструвати дисплей смартфона, навігацію, вони мають функцію зйомки фотографій, телесуфлера, перекладу тексту в режимі реального часу.

В якості основного методу взаємодії пристрій використовує Xiaomi XiaoAI Assistant. Асистент самостійно вибирає найважливіші повідомлення зі смартфона, показує номера телефону абонентів, які дзвонять, показує дороги і карти. Він також може трансформувати звук у текст в режимі реального часу.

Xiaomi Smart Glasses оснащені двома мікрофонами з формуванням променя, динаміками, 5-мегапіксельною камерою, світловим індикатором, який попереджає інших, коли камера використовується, 4-ядерним ARM-чіпом, вбудованою батареєю, сенсорною панеллю, комбінованим модулем бездротового зв'язку Wi-Fi і Bluetooth і операційною системою Android.

Коли окуляри з'являться на ринку і скільки будуть коштувати, поки невідомо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Користувачі Xiaomi в окупованому Криму залишилися без улюблених гаджетів