UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія Neuralink Ілона Маска імплантувала в мозок мавпи чіп, за допомогою якого вона змогла грати у відеоігри

За словами бізнесмена, мавпа «щаслива».

Бізнесмен Ілон Маск розповів, що його стартап Neuralink успішно імплантував у мозок мавпи бездротової імплант, який дозволив їй грати у відео ігри. За словами бізнесмена, зрозуміти, де знаходиться чіп, не можна, повідомляє Bloomberg.

«У нас є мавпа з бездротовим имплантом, з крихітними проводами, яка може грати в віеоігри за допомогою свого розуму. Ви не можете побачити, де знаходиться імплант, і це щаслива мавпа», - заявив Маск. Він також додав, що Neuralink розраховує, що піддослідні мавпи будуть грати один з одним в інтелектуальний пінг-понг.

За словами Маска, мета створення такої технології - це лікування пошкоджень мозку і повернення людям втрачених можливостей за допомогою імплантованого чіпа.

Як зазначає «Меуза», Маск заснував стартап Neuralink в 2017 році, вклавши в нього понад 100 мільйонів доларів. Компанія займається створенням інтерфейсу «мозок-комп'ютер».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: У Зеленського придумали, чим Україна може бути цікава Ілону Маску

У серпні Маск розповів про те, що представники стартапу успішно імплантували чіп в мозок двох свиней, а потім витягли без шкоди для тварин.