UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія Facebook подала в суд на громадянина України за звинуваченням у крадіжці і продажу особистих даних

Facebook звинувачує українця у крадіжці даних 178 млн користувачів.

Компанія Facebook подала позов до суду північного округу штату Каліфорнія в США проти громадянина України за звинуваченням у крадіжці і продажу особистих даних 178 млн користувачів соціальної мережі, пише Insider.

У позові проти Олександра Солонченко стверджується, що він порушив "Умови використання" та "Умови використання платформи" компанії, які забороняють її користувачам робити що-небудь незаконне з її даними, отримувати дані за допомогою автоматичних засобів і відправляти свої дані платформи в будь-який каталог з його узгодження.

У січні 2018 року по вересень 2019 року Олександра Солонченко, відомий під псевдонімом Solomame, отримав доступ до ідентифікаційним даними акаунтів і телефонними номерами 178 млн користувачів соцмережі.

У компанії вважають, що доступ до даних він отримав завдяки спеціальній програмі, яка автоматично відправляла користувачам запити через додаток Messenger.

Докази, представлені адвокатами Facebook, показують, що Солонченко продавав просочилися дані з інших компаній на Raid Forums, веб-сайті, де користувачі купують і продають витекли і вкрадені набори даних.

Був прикріплений скріншот з сайту - аккаунт, який нібито належить Солонченко, де видно, що він пропонує продати скопійовані дані.

«У мене також є кілька інших баз даних, списки споживачів, бази даних B2B по всьому світу, бази даних телефонів, непублічні дані FB (180 млн для США). Будь ласка, напишіть мені в личку, якщо цікаво », - нібито написав Солонченко.

У своїй скарзі Facebook звернувся до федерального суду з проханням про притягнення до суду присяжних, судову заборону використовувати свої продукти або продаж будь-яких даних, отриманих від нього, а також відшкодування збитків.

Читайте також: Хакери зламали соцмережу Трампа до її офіційного запуску

Жертви кібератак, що проводилися за допомогою вірусів-вимагачів, заплатили хакерам по всьому світу понад 400 мільйонів доларів у 2020 році, підрахували в США.