UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія Apple порушила традицію, що трималася 12 років

Мова йде про випуск iPad.

Apple порушила традицію, яку підтримувала протягом 12 років. У 2023 році компанія вирішила не випускати новий планшет протягом усього календарного року - вперше з моменту появи лінійки продуктів iPad, про це повідомляє MacRumors.

З моменту свого дебюту в 2010 році iPad був важливим продуктом для Apple і очевидним лідером ринку планшетів, тож компанія випускала принаймні одну нову модель щороку, а останнім часом - і до чотирьох нових моделей iPad на рік. До 2023 року 2009-ій був останнім роком без нових iPad просто тому, що лінійка продуктів ще не була запущена.

Останні випуски iPad були в жовтні 2022 року. Єдиним апаратним забезпеченням, сумісним з iPad, випущеним у 2023 році, був Apple Pencil із USB-C. Хронологія випуску нових планшетів з 2010 року і до сьогодні виглядає так:

Ця перерва в нових випусках iPad заслуговує на увагу і може сигналізувати про роздуми щодо напрямку розвитку пристрою. Оскільки iPad став більш досконалим і дуже поширеним, необхідність частих оновлень для багатьох потенційних клієнтів зменшилася. Ця зміна в поведінці споживачів могла спонукати Apple переглянути свою стратегію щодо планшетів, зосередившись на більш ефективних і менш частих оновленнях.

Ще одним аспектом є критика Apple щодо зростаючої складності лінійки iPad і питань щодо напрямку iPadOS. Взявши річну перерву в нових випусках, компанія, можливо, планує змінити лінійку.

Чутки та прогнози аналітиків свідчать, що 2024 рік стане набагато важливішим для лінійки iPad, оскільки очікується, що кожна модель, включаючи і початковий рівень, iPad mini, iPad Air і iPad Pro, отримає апаратне оновлення. У 2024 році Apple може випустити безпрецедентні шість моделей iPad за один календарний рік. Очікується, що флагманський iPad Pro представить щонайменше дюжину нових функцій, включно з технологією OLED-дисплеїв, чіпом M3 і новою клавіатурою, як у ноутбуці.

Читайте також: Мінцифри розподілить по українським школам 5 тис планшетів Apple: хто зможе отримати безкоштовний iPad

Як раніше повідомлялося, у Міністерстві освіти і науки України розповіли, хто з українських школярів зможе отримати ноутбук безкоштовно. У МОН зазначили, що 516 тисяч дітей із найвразливіших категорій та 82 тисячі вчителів потребують ноутбуки або планшети для доступу до навчання.