UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній дослідник OpenAI запустить освітню компанію зі ШІ

Проєкт Андрія Карпати називається Eureka Labs. 

Засновник OpenAI Андрій Карпати, який до лютого був ключовим інженером у стартапі, опікується новим проектом, який поєднує штучний інтелект з освітою, пише Bloomberg.

У дописі на X у вівторок Карпати повідомив, що відкриває компанію під назвою Eureka Labs, яка використовуватиме штучний інтелект для підтримки та розширення навчальних матеріалів, розроблених вчителями. 

Першим її продуктом, за його словами, буде курс для студентів, який навчить їх навчати власні системи штучного інтелекту, змодельовані як зменшені версії асистента вчителя компанії.

«Цей симбіоз викладача та штучного інтелекту міг би запускати всю навчальну програму курсів на спільній платформі, — сказав Карпати на X. — Якщо ми досягнемо успіху, будь-кому буде легко навчитися будь-чому, розширюючи освіту як за охопленням (велика кількість людей, які навчаються чомусь), так і за обсягом (будь-яка людина вивчає велику кількість предметів, більше, ніж сьогодні можливо без сторонньої допомоги)».

Карпати є важливою фігурою в галузі ШІ. Після того, як він допоміг створити OpenAI, він працював у Tesla Inc. в якості старшого директора компанії зі штучного інтелекту та очолював команду, яка розробляла систему Autopilot, а потім повернувся до OpenAI.

Читайте також: Як штучний інтелект змінить нашу освіту

На початку цього року Карпати вдруге залишив OpenAI, щоб працювати над особистими проектами.

Освіта — на порозі значних змін, спричинених швидким розвитком технологій, зокрема ШІ. Виставка VivaTech 2024 у Парижі продемонструвала, як сучасні освітні проєкти використовують ці технології для покращення навчального процесу.
Про це — в статті Володимира Страшка «Майбутня освіта: як штучний інтелект змінює нашу реальність».