UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишні співробітники Alphabet розробляють безпілотні технології для далекобійників

На даний момент технологія Otto придатна для пересування по шосе.

Колишні співробітники Alphabet створили стартап Otto з оснащення існуючих далекомагістральних вантажівок безпілотними технологіями. Повідомлення про це було поширене виданням Financial Times.

Як повідомляє видання, на даний момент технологія Otto дозволяє пересуватися виключно по шосе, але в подальшому дозволить водіям їздити на великі відстані. Компанія вже почала тестувати три вантажівки на дорогах Каліфорнії.

Компанію Otto очолюють один з колишніх ключових менеджерів проекту безпілотного Alphabet Ентоні Левандовскі і колишній спеціаліст з технологій в ізраїльській армії, а потім один з керівників Google Maps Ліор Рон. Вони вклали в компанію власні кошти разом з двома іншими співзасновниками Доном Бернеттом і Кре Делоні.

Рон пояснив вибір напрямку тим, що по шосе їздити простіше, ніж по місту, оскільки там немає пішоходів і менше перехресть. Крім того, сенсори на вантажівках можна розмістити вище, що дає кращий огляд камерам і лазерам.

Раніше повідомлялося про те, що безпілотний автомобіль від Google, в якому знаходилися три працівника компанії, потрапив в аварію. Подія стала першою, в якій постраждали люди. За кермом автомобіля, який врізався в прототип безпілотного Lexus від Google, знаходилася людина.