UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай закликав Росію посилити контроль над інтернетом для недопущення революцій

Під "кольоровими революціями" Росія розуміє вуличні протести, які за останнє десятиріччя призвели до повалення лідерів в Україні, Грузії та Киргизстані.

Китай закликав Росію і центральноазіатських партнерів з Шанхайської організації співробітництва посилити контроль над інтернетом і вжити інших заходів із протидії спробам "зовнішніх сил" спровокувати революції у державах-членах організації.

Виступ міністра громадської безпеки Китаю Го Шенкуня на зустрічі зі своїми колегами з ШОС може викликати побоювання, що країни, які, на думку критиків, і без того намагаються змусити інакодумців замовкнути, будуть вводити нові обмеження.

З іншого боку, слова міністра, ймовірно, припадуть до душі Кремлю, який звинувачує Захід у підтримці опозиційних демонстрантів, що повалили Віктора Януковича з посади президента України в лютому, а також у підтримці опонентів уряду в Росії.

"Зовнішні сили використовують соціально-економічні протиріччя і проблеми для повалення влади і намагаються спровокувати нову хвилю "кольорових революцій", - сказав Го Шенкунь.

Під "кольоровими революціями" Росія розуміє вуличні протести, які за останнє десятиріччя призвели до повалення лідерів в Україні, Грузії та Киргизстані.

"Це серйозна загроза суверенітету і безпеці країн регіону, яка викликає загальну стурбованість держав ШОС", - продовжив китайський міністр.

Членами Шанхайської організації співпраці є Росія, Китай, а також колишні радянські республіки Центральної Азії - Казахстан, Киргизстан, Таджикистан і Узбекистан.

Го Шенкунь закликав країни ШОС виробити заходи з протидії втручанню у внутрішні справи ззовні, посилити контроль над неурядовими організаціями та соціальними мережами, щоб виявляти, аналізувати, протистояти і регулювати факти невизначеності з метою уникнути повторень сценаріїв "кольорових революцій"". !zn

Читайте також:

В Росії влада обмежила доступ до кількох опозиційних інтернет-ЗМІ

Росія внесла Facebook до реєстру заборонених сайтів

Після матеріалу про "Правий сектор" в "Ленте.ру" змінили головного редактора

Лавров відправиться в Китай за підтримкою дій в Україні