UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китайський пілотований корабель успішно зістикувався з базовим модулем

Космічний корабель в автоматичному режимі провів зближення, стикування з основним модулем "Тяньхе" китайської космічної станції і утворив орбітальний комплекс з ним і стикованими раніше вантажними кораблями "Тяньчжоу-2" і "Тяньчжоу-3".

Китайський пілотований корабель "Шеньчжоу-13", який напередодні стартував на орбіту, сьогодні успішно зістикувався з базовим модулем, створюваної національної космічної станції, повідомило Управління програми пілотованих польотів КНР (CMSA), передає DW.

Стиковка проведена через 6,5 годин після запуску, в районі 6:56 за пекінським часом (1:56 за Києвом).

Корабель запустили за допомогою ракети-носія "Чанчжен-2F" ( "Великий похід-2Ф") зі стартового майданчика на космодромі Цзюцюань в провінції Ганьсу на північному заході Китаю в суботу в 00:23 за пекінським часом (в п'ятницю о 19:23 по Києву).

Корабель "Шеньчжоу-13" доставив на базовий модуль "Тяньхе" з китайської космічної станції "Тяньгун" екіпаж з трьох космонавтів. До

Командир корабля Чжай Чжиган - жінка-тайконавт (космонавт) Ван Япін і тайконавт Е Гуанфу, для якого це буде перший політ в космос. Екіпаж буде працювати на орбіті шість місяців. Це буде найтриваліший в історії КНР космічний політ.

У Китаї це вже 21-й політ корабля з тайконавтами з початку реалізації програми пілотованих польотів у космос, а також друга пілотована місія до споруджуваної орбітальної станції.

Читайте також: Туристичні польоти в космос компанії Virgin Galactic відкладаються через технічну проблему

Напередодні довільно включала двигунів космічного корабля «Союз МС-18» вплинуло на орієнтацію Міжнародної космічної станції, яку швидко відновили. На цьому кораблі незабаром на Землю повинен повернутися російський кіноекіпаж.