UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери зламали українське радіо та пустили фейк про госпіталізацію Зеленського, президент відреагував

Зеленський записав відео зі свого робочого кабінету.

Хакери зламали ефір українського радіо та пустили у ньому фейк про хворобу президента України Володимира Зеленського. У холдингу TAVR Media, мережі якої належать зламані радіостанції, заявили про кібератаку на сервери.

Читайте також: Apple анонсувала функцію захисту iPhone від хакерів

«Володимир Зеленський перебуває у реанімації у тяжкому стані. Тимчасово обов’язки президента України виконує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук», - йдеться у повідомленні, поширеному зловмисники.

У TAVR Media наголосили, що ця інформація є фейком. Фахівці працюють над вирішенням проблеми.

У холдинг TAVR Media входять: Хіт FM, Kiss FM, Radio ROKS, Radio Relax, "Мелодія FM", "Наше Радіо", Classic Radio, Radio Jazz, "Радіо Байрактар".

Президент України вже відреагував на ворожу провокацію, записавши відео, в якому заявив, що знаходиться в кабінеті, а не в реанімації, що міцнішим, ніж зараз, себе ще не відчував. "І погана новина для вас, хто запускає такі фейки. Я не один, нас таких 40 мільйонів", - заявив Зеленський.

Це не перша спроба ворожих хакерів поширити недостовірну інформацію про Зеленського з початку повномасштабного вторгнення РФ. Так, у квітні зловмисники зламали ефір телемарафону, пустили у ньому фейкову інформацію про вбивство президента, а також оточення Києва.

У березні було здійснено ще одну хакерську атаку на українське телебачення. Під час випуску новин на каналах «Україна» та «Україна 24» транслювалося фейкове звернення президента Володимира Зеленського з закликом нібито скласти зброю. Загалом це тривало протягом 30 хвилин.