UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери зламали російську платіжну систему Qiwi

Вони отримали інформацію про кредитні картки 12,5 мільйонів користувачів.

Хакерське угруповання NB65, асоційоване з Anonymous, заявило про те, що йому вдалося зламати російську платіжну систему Qiwi. Як повідомляється на сторінці Anonymous у Twitter, хакери змогли відфільтрувати дані кредитних карток 12,5 мільйонів користувачів системи.

Загалом, у руках хакерів виявилося 10,5 терабайт копій даних. Вони порадили представникам Qiwi зв'язатися з ними, якщо ті хочуть зберегти дані приватними.

Читайте також: Геращенко опублікував особисті дані пропагандиста Соловйова, їх передали хакери

Як підтвердження своїх слів хакери опублікували скріншот послання, яке відправили представникам Qiwi. У ньому йдеться про те, що, крім даних кредитних карток, в руках хакерів також інформація про 30 мільйонів платіжних записів.

Вони також додали, що представники платіжної системи мають три дні на відповідь. Після закінчення цього терміну вони почнуть публікувати по мільйону записів на день.

Раніше компанія Microsoft заявила, що російські хакери могли закласти основу для вторгнення РФ в Україну ще в 2021 році. Атаки на українські організації посилили ще у березні минулого року, аби закріпитись у їхніх системах.