UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери вивели на табло в Ермітажі інформацію про звірства росіян у Бучі

Що саме показували у російському музеї, невідомо.

У російському Ермітажі, що знаходиться в Санкт-Петербурзі, на табло з'явилася інформація про злочини, які російські військові вчинили під час окупації Бучі, повідомляє «Медуза». Це сталося вдень 29 січня.

Яка саме інформація транслювалася на екранах, невідомо. Співробітники служби безпеки музею відключили екрани після того, як виявили злам. Вважається, що він був здійснений дистанційно.

Читайте також: Мер Будапешта після відвідин Бучі звернувся до тих, хто не вважає Росію агресором

Слідчий комітет країни-агресора поки що не вирішив, яким чином класифікувати інцидент. При цьому міністерство оборони Росії, чиї військові чинять звірства на окупованих територіях, називає будь-яку інформацію про це «фейком».

Буча знаходилася під російською окупацією близько місяця на початку повномасштабного вторгнення Росії. Після відходу російських військових весь світ облетіли кадри, зняті у деокупованих містах та селах, а сама Буча стала символом злочинів, які вчинили військові РФ.

На звільнених територіях Київщини знайшли братські могили з загиблими українцями. На вулицях Ірпеня, Бучі та інших міст лежали розстріляні в потилицю тіла зі зв'язаними за спиною руками, на дорогах – трупи, що обгоріли.

У Бучі російські військові вбили щонайменше 461 особу. Загалом у місті та його околицях окупанти вбили 1137 осіб.