UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери викрали вихідний код Twitch і розповіли, скільки заробляють стримери

У мережу витекло 100 гігабайт даних.

Платформа для ігрового стрімінга Twitch підтвердила масштабний витік даних користувачів. Як повідомляє ВВС, на хакерських форумах з'явилися файли загальним обсягом 100 гігабайт, в яких містяться внутрішні документи і дані про заробіток стримерів.

Згідно з цими даними, за минулі два роки стримери Twitch заробили мільйони доларів. Платформа заявила, що намагається з'ясувати, які саме дані викрали, а також обіцяє «проінформувати громадськість, як тільки з'являться додаткові відомості».

Справжність опублікованих даних підтвердили і стримери. «Мій заробіток вказано на 100% вірно», - заявив стример Calc, який грає в Fortnite.

У документах вказані виплати стримерам, які були зроблені з серпня-вересня 2019 по жовтень 2021 року. Найбільше за цей період заробили CriticalRole, Canadian xQC і American Summit1g. Канал CriticalRole отримав за період 9,5 мільйона доларів, випливає з витоку.

Хакери стверджують, що їм вдалося також викрасти вихідний код Twitch, на якому працює платформа. Джерело витоку стверджує, що в викрадених документах містяться вихідний код twitch.tv з коментарями, клієнти сервісу для різних платформ і інструменти внутрішнього центру операційної безпеки Twitch.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Поліція затримала хакера, який зламав понад 100 іноземних компаній

Раніше невідомий хакер заявив про те, що йому вдалося зламати Legalizer - великий сайт з торгівлі наркотиками в країнах СНД. Він виклав в мережу паспортні дані власників платформи, контакти користувачів і все їхнє листування.