UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери отримали доступ до інформації клієнтів Microsoft cloud – ЗМІ

У самій компанії факт злому заперечують.

Хакери отримали доступ до електронної пошти як мінімум однієї компанії в приватному секторі і до інформації клієнтів Microsoft cloud. Джерела Washington Post стверджують, що хакери змогли отримати доступ до матеріалів через невстановленого корпоративного партнера Microsoft, який управляє доступами до хмарних сервісів, повідомляє «Інтерфакс».

Відзначається також, що зловмисники отримали доступ до електронної пошти приватної компанії, назва якої не уточнюється.

Разом з тим, в самій Microsoft факт злому заперечують. "Ми досі не виявили ніяких вразливостей або слідів злому продукту Microsoft або хмарних сервісів", - заявив Джеф Джонс, старший директор Microsoft з комунікацій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Раніше агентство Reuters повідомило, що хакерська атака в США торкнулася Microsoft. За даними агентства, компанія користувалася програмним забезпеченням SolarWinds, яке хакери використовували для злому. Згодом для атак використовувалася продукція Microsoft, говорили джерела.

Читайте також: Хакери викрали важливі дані бізнесу і влади США - Байден

У самій Microsoft заявили, що не знайшли доказів того, що хакери використовували її продукцію для атак.

Багато урядових установ в Сполучених Штатах піддалися хакерській атаці. У їхньому числі Міністерство енергетики, Міністерство фінансів, Держдепартамент, Міністерство внутрішньої безпеки, Міністерство торгівлі та інші. За даними інших американських видань, хакерська атака торкнулася трьох штатів, проте про які штати йде мова, не уточнюється. При цьому атака не торкнулася Національне управління з ядерної безпеки, яке управляє ядерними об'єктами країни.

Також писали, що до злому урядових мереж причетна хакерська група АРТ29, відома як Cozy Bear. Її неодноразово звинувачували у зв'язках з російською розвідкою.

18 грудня держсекретар Майк Помпео виступив із заявою, в якій назвав причетність Росії до атаки «найбільш вірогідною». У той же час президент Дональд Трамп заявив, що за атакою може стояти Китай. Впливові республіканці Марк Рубіо, глава сенатського комітету з розвідки, і Мітт Ромні розкритикували Трампа за «сліпоту» щодо Росії.

Пізніше Вашингтон висунув звинувачення російським хакерам, через дії яких десятки акаунтів електронної пошти Міністерства фінансів США були зламані.