UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кава виявилася здатною знизити ризик розвитку аритмії

Кожна додаткова чашка напою знижує ризик розвитку аритмії на 3%.

Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско проаналізували вплив вживання кави на частоту серцевих скорочень людини. Вони з'ясували, що вживання цього напою здатне знизити ризик розвитку збоїв серцевого ритму, повідомляє «Популярная механика».

У ході дослідження вчені проаналізували дані про генетику, здоров'я і харчові звички більше 386 тисяч осіб, які зібрали за п'ять років. За період спостережень у майже 17 тисяч учасників діагностували аритмію.

Вчені з'ясували, що кожна додаткова чашка кави знижує ризик розвитку аритмії на 3%. Подальші аналізи показали аналогічне зниження ризику як фібриляції передсердь, так і надшлуночкової тахікардії.

Дослідники відзначили, що іноді людям, які страждають аритмією, забороняють пити каву, але, ймовірно, ця заборона не обґрунтована.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Шоколад і кави під загрозою: поставки в Європу можуть знизитися через зміну клімату – Guardian

Раніше вчені з Університету штату Мічиган провели експеримент, який спростував зв'язок кофеїну з підвищенням продуктивності. За їхніми словами, кофеїн допомагає вирішувати найлегші завдання, але не впливає на виконання складніших.