UA / RU
Підтримати ZN.ua

Касперський заявив про випадкове копіювання документів АНБ

Документи були відразу ж видалені.

"Лабораторія Касперського" випадково скачала документи, які належали Агентству національної безпеки США, заявив засновник компанії Євген Касперський в інтерв'ю Associated Press.

За словами Касперського, у 2014 році аналітики повідомили йому про те, що завантажили файли, пов'язані з діяльністю хакерського угруповання Equation Group, але серед них опинилися документи, які належать АНБ. Він стверджує, що дав розпорядження негайно видалити файли.

Файли потрапили в "Лабораторію Касперського" у рамках стандартної процедури завантаження досліджуваних вірусів з комп'ютерів користувачів.

Касперський відмовився розповісти про те, пов'язувався він з АНБ для того, щоб розповісти про інцидент.

Раніше ряд ЗМІ повідомив про те, що хакери, пов'язані з російською владою, використовували "Антивірус Касперського" для того, щоб викрасти дані АНБ.

Згідно з теякою інформацією, у 2015 році один із співробітників АНБ, американець в'єтнамського походження, переніс на домашній комп'ютер секретні матеріали. Там був встановлений "Антивірус Касперського", який дозволяв хакерам побачити список файлів і викрасти дані.

Це дозволило російським хакерам обходити американські засоби комп'ютерної захисту. В "Лабораторії Касперського" спростували інформацію про те, що вона зіграла активну роль у хакерській атаці. Разом з тим, в компанії не виключають того, що їхня власна база даних була зламана російським урядом.

Нагадаємо, ФБР проводить розслідування з приводу співробітників"Лабораторії Касперського". У структурі підозрюють, що продукція Касперського знаходиться під впливом російських державних структур і може представляти загрозу безпеці.