UA / RU
Підтримати ZN.ua

єДокумент, радіо та ТВ: які послуги з'явилися «Дії» з початку війни

Через додаток можна також підтримати ЗСУ та отримати виплати.

З початку війни, яку розпочав в Україні президент Росії Владімір Путін, Міністерство цифрової трансформації нашої країни додало до додатку «Дія» кілька нових функцій, які дозволяють допомогти українським захисникам або отримати допомогу. Так, наприклад, тепер українцям доступний тимчасовий документ, який підтверджує особу. Крім того, у додатку можна підтримати ЗСУ.

ZN.UA розуміє, які нові корисні функції з'явилися в додатку «Дія» з моменту нападу РФ на нашу країну.

Читайте також: Про пошкодження нерухомості внаслідок військових дій можна буде дізнатися в "Дії"

єДокумент

Документ діє на час воєнного стану в Україні. Він містить у собі РНОКПП, а також паспортні дані. Він уже доступний усім користувачам «Дія», щоб він з'явився, достатньо оновити додаток.

Виплати в рамках єПідтримки

Розширено також програму єПідтримка, через яку раніше можна було отримати 1000 гривень за вакцинацію. Тепер українці з регіонів, де ведуться активні бойові дії, можуть отримати 6500 гривень допомоги від держави. Для цього необхідно подати заявку через додаток.

Допомога ЗСУ

Через програму можна перерахувати гроші на рахунок фонду «Повернися живим», який допомагає збройним силам України.

Крім того, через додаток можна перейти до спеціально створеного чат-бота, який збирає інформацію про переміщення ворожої техніки або солдатів. Після цього вся інформація передається українським військовим.

«Дія TV» та «Дія Радіо»

За допомогою програми можна переглянути телемарафон українських каналів, які об'єдналися для того, щоб надавати українцям оперативну та достовірну інформацію про те, що відбувається у нашій країні. Крім того, є також радіо. Послухати його можна навіть у тому випадку, якщо у місті не працюють звичайні радіостанції.