UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японські дослідники створили карту руйнувань в Україні внаслідок агресії РФ

Дослідники зазначають, що Росія в рамках стратегії знищення атакує об'єкти, які не мають воєнного значення.

Вчені з Токійського університету створили цифрові карти, на яких візуалізовані руйнування в Україні, завдані агресією Росії. Як повідомляє NHK, група на чолі з Ватанабе Хітенорі щодня оновлює ці карти в режимі онлайн.

При створенні карт використовуються супутникові знімки, опубліковані американськими та європейськими компаніями. Ватанабе зазначив, що супутники, використовуючи інфрачервоне випромінювання, показали, що останнім часом у кількох регіонах Луганської області спалахнули масштабні пожежі, що свідчить про агресивні атаки з боку Росії.

Читайте також: Руйнація інфраструктури свідчить про те, що для РФ Україна є лише плацдармом — Міноборони

Він також додав, що пожежі виникли у багатьох житлових районах неподалік Харкова. Вчений зазначає, що Росія в рамках стратегії знищення атакує об'єкти, які не мають військового значення.

Ватанабе зазначив, що за допомогою карт можна донести до великої кількості людей, що не лише великі міста, а й невеликі населені пункти, що залишаються поза увагою ЗМІ, є полями битв.

Нагадаємо, окупаційні війська знову обстріляли Луганську область, виявлено п'ять тіл місцевих жителів – жертв російського обстрілу.

Перед цим росіяни знищили тубдиспансер у Лисичанську, який розташовувався в історичній будівлі, що входила до архітектурного ансамблю "Бельгійська спадщина Лисичанська".