UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія хоче відправити до Марса апарат з 8К-камерою

Камера буде використовуватися для отримання знімків планети та її супутників.

Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) спільно з Японською радіомовною корпорацією працюють над створенням камери з роздільною здатністю 8К, яку воно має намір відправити до Марса. Як повідомляється на сайті агентства, з її допомогою планують отримати перші в історії знімки Марса і його супутників з роздільною здатністю 8К, зняті в безпосередній близькості від планети.

Super Hi-Vision Camera буде встановлена на апарат Martian Moons eXploration (MMX). Очікується, що камера зробить знімки Марса і його супутників з роздільною здатністю 4К і 8К.

Запуск апарату запланований на 2024 рік, він повинен допомогти вченим розібратися в появі супутників Червоної планети і еволюції її системи. Крім того, апарат повинен зібрати «пісок» з поверхні супутника Марса Фобоса і доставити його на Землю. У капсулі апарату буде також знаходитися цифровий носій, на який будуть записані оригінали фотографій системи, які він зробить в ході своєї місії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Марсохід Curiosity помітив гігантського «пилового диявола»

Раніше NASA показало нові знімки супутника Марса Фобоса, які зробив апарат Mars Odyssey. Знімки були отримані за допомогою інфрачервоної камери Thermal Emission Imaging System (THEMIS) і дозволяють побачити зміни температури небесного тіла.