UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран провів успішні випробування гіперзвукової балістичної ракети – КВІР

Іранці заявили про це в той день, коли Україна ввела санкції проти них на 50 років.

Іран провів успішні випробування гіперзвукової балістичної ракети власного виробництва, повідомив 29 травня командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) бригадний генерал Амір Алі Хаджизаде, передає Tasnim.

На зустрічі з науковим персоналом у Тегерані Хаджизаде сказав, що ракету представлять публіці незабаром. 

За його словами, ракета може долати ворожу протиракетну оборону, маневрувати в атмосфері Землі та поза нею. Ракета зможе розвивати швидкість до 15,9 тис. км/год.

Читайте також: В Україну необхідно надіслати війська НАТО – Тензер

Восени минулого року Хаджизаде оголосив, що іранським фахівцям вдалося розробити першу вітчизняну гіперзвукову ракету. Однак тоді в Пентагоні висловлювали сумніви, що Ірану вдалося створити гіперзвукову зброю.

Нагадаємо, 29 травня Україна ввела санкції проти Ірану на 50 років. Вони передбачають, зокрема, повну заборону торговельних операцій з Іраном, зупинку транзиту ресурсів, польотів і перевезень Іраном територією України, запобігання виведенню капіталів резидентами Ірану за межі України, заборону передачі резидентам Ірану технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності та заборону інвестувати в Іран.