UA / RU
Підтримати ZN.ua

Instagram може запустити версію для дорослих

Розробка і введення версії з рейтингом R може початися вже в 2016 році.

Соціальна мережа Instagram може обзавестися версією з рейтингом R, згідно якого перегляд контенту особам молодше 17 років дозволено тільки в супроводі дорослих, повідомляє Mashable.

За словами співзасновника і глави Instagram Кевіна Сістрома, можливість створення версії для дорослих вже обговорювалася з колегами. На першому етапі обговорення виникло питання, хто і як буде визначати, чи відноситься фото до категорії R. Разом з тим Сістром зазначив, що для Instagram головне - не створювати ресурси для розміщення порнографії, а давати людям можливість красиво самовиражатися.

Голова фотосервісу також пояснив, чому в Instagram заборонено публікувати зображення жіночих сосків без цензури. За його словами, причиною цьому – правила App Store.

"Доступні в магазині Apple додатки можуть містити зображення оголених тіл лише в тому разі, якщо цьому програмному забезпеченню присвоєно рейтинг "17+". У Instagram рейтинг - "12+", так як ми не хочемо закривати доступ в соціальну мережу підліткам", - сказав Систром.

Глава Instagram також натякнув, що розробка і введення "дорослому версії" може початися вже в наступному році.

За станом на вересень 2015 року кількість користувачів Instagram перевищила 400 мільйонів. За останні дев'ять місяців до соціальної мережі приєдналося 100 млн осіб.