UA / RU
Підтримати ZN.ua

Індія звинуватила WhatsApp у поширенні фейкових повідомлень

Влада країни закликала месенджер зупинити поширення фейкових новин.

Влада Індії закликала месенджер WhatsApp вжити заходів для того, щоб зупинити поширення фейкових повідомлень, які вже призвели до серії вбивств в країні в останні кілька місяців, повідомляє Reuters.

Наголошується, що неправдиві повідомлення про викрадення дітей, які були поширені користувачами месенджера могли стати причиною побиття десятків людей, щонайменше троє з яких загинули. Крім того, 1 липня натовп лінчував п'ять чоловіків, які підозрювалися у бажанні вкрасти дітей.

Міністерство електроніки і інформаційних технологій Індії заявило про те, що WhatsApp несе відповідальність за фейкову інформацію, яку поширюють користувачі месенджера.

В месенджері WhatsApp заявили про те, що планують навчати користувачів відрізняти хибні повідомлення від правдивих, додавши при цьому, що боротьба з неперевіреною інформацією вимагає колективних зусиль технологічних компаній, уряду і суспільства.

WhatsApp - найбільш популярний месенджер в Індії, ним користуються 200 мільйонів осіб.

Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг визнав, що компанія Cambridge Analytics, яка обслуговувала виборчий штаб Дональда Трампа, виявила вразливість у захисті соцмережі і могла некоректно скористатись особистими даними користувачів. У Британії та ЄС підозрюють, що дані могли бути використані для таргетованої агітації під час референдуму за Brexit.