UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск розповів про готовність SpaceX відновити запуски ракет

Компанія встановила причину вибуху ракети Falcon 9.

Голова компанії SpaceX Ілон Маск заявив про те, що інженери компанії встановили причини вибуху ракети Falcon 9 і готові відновити запуски. Відповідну заяву Маск зробив в інтерв'ю телеканалу CNBC, повідомляє The New York Times.

"Я думаю, що ми нарешті знайшли корінь проблеми. І його можна по праву назвати безпрецедентним в історії ракетобудування", заявив Маск.

За словами голови SpaceX, позаштатна ситуація сталася навколо ємностей з вуглекомпозитних матеріалів з рідким гелієм, що знаходяться в баку з рідким киснем у верхній ступені ракети. Як зазначив Маск, в результаті хімічної реакції утворився твердий кисень, який, у свою чергу, зреагував з вуглекомпозитними матеріалами ємностей.

Як заявив Маск, з'ясування причини неполадки робить можливим відновлення запуску ракет. Імовірно, SpaceX знову запустить Falcon 9 приблизно в середині грудня.

Читайте також: Ілон Маск опублікував відео невдалої посадки Falcon 9

Раніше повідомлялося, що при випробуванні ракети компанії SpaceX у Флориді під час проведення тестового запуску стався вибух, за яким послідували ще кілька.

SpaceX кілька разів вдавалося посадити першу сходинку Falcon 9 на плавучу платформу в океані і двічі ракета приземлилася на космодром. Компанія заснована в 2002 році колишнім власником електронної платіжної системи PayPal Ілоном Маском. Вона є приватним розробником серії ракет-носіїв і комерційним оператором космічних систем.