UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск показав пілотований корабель Dragon

Корабель призначений для доставки екіпажів на МКС.

Засновник компанії SapceX Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter опублікував знімок, на якому можна побачити остаточний дизайн пілотованого космічного корабля Crew Dragon. Корабель призначений для доставки екіпажів на борт Міжнародної космічної станції, а у 2024 році SpaceX має намір використати Crew Dragon для відправки місії на Марс.

Передбачається, що після завершення основних тестів в SpaceX корабель буде доставлений на космодром на мисі Канаверал для проведення додаткових випробувань. Згідно з задумом, корабель зможе прийняти на борт до семи членів екіпажу або чотирьох осіб і вантаж. SpaceX планує, що Crew Dragon вдасться повертати на Землю і використовувати повторно.

На даний момент єдиним способом доставки екіпажів МКС є кораблі "Союз". SpaceX використовує вантажні кораблі Dragon для доставки вантажів на борт станції і виведення супутників на орбіту.

На початку лютого стало відомо, що ВПС США знищили частину ракети Falcon 9, яка впала в Атлантичний океан після запуску на орбіту супутника зв'язку SES-16/GovSat-1. SpaceX не збиралася зберігати перший ступінь після запуску, згідно з розрахунками, ракета повинна була зруйнуватися, але вціліла.

У ЗМІ з'явилася інформація, що ракета-носій Falcon 9 не змогла доставити секретний урядовий супутник Zuma на орбіту. За попередніми даними співрозмовників журналістів, через несправність супутник не зміг відокремитися від другого ступеня ракети-носія та впав разом із ним в океан.