UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск показав готовий перший ступінь Starship для орбітального польоту

На прискорювач вже встановили 29 двигунів Raptor.

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter опублікував фотографії повністю зібраного першого ступеня прототипу Starship, який повинен здійснити перший орбітальний політ. На даний момент прототип перевозять на стартовий майданчик.

На прискорювач Super Heavy вже встановили 29 двигунів Raptor, а також чотири стабілізатора, які використовують при посадці. Дата орбітального польоту поки не визначена, SpaceX ще повинна провести випробування систем ракети і отримати дозвіл від Федерального управління цивільної авіації США.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: SpaceX провела випробування двигунів прискорювача корабля Starship

У ніч на 6 травня компанія успішно провела випробувальний політ прототипу Starship. Корабель повторив програму випробування прототипів Starship SN8 і SN9, які після суборбітального польоту розбилися при посадці, а також SN10, який вибухнув через сім хвилин після успішної посадки через отримані при цьому пошкодження.

У ході останнього випробування, яке відбулося 30 березня, прототип корабля SN11 після суборбітального польоту вибухнув за хвилину до вертикальної посадки.