UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter

Бізнесмен відмовився від купівлі соцмережі, але та вирішила оскаржити таке рішення.

Бізнесмен Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter, пов'язаний з його відмовою від покупки соцмережі. Сума угоди оцінювалася в 44 мільярди доларів. Як повідомляє Reuters, позов був поданий конфіденційно.

Читайте також: Група сенаторів звернулась до Facebook, Twitter та Telegram через засилля російської пропаганди

Це означає, що повний текст 164-сторінкового документа не буде доступний широкому загалу для ознайомлення. Водночас найближчим часом має бути опубліковано його скорочений варіант.

Позов з боку Маска було подано через кілька годин після того, як суд призначив початок п'ятиденного розгляду позову Twitter на 17 жовтня.

Крім того, у п'ятницю на Маска подав до суду акціонер соцмережі, який попросив суд зобов'язати бізнесмена закрити угоду і визнати, що він порушив свої довірчі зобов'язання перед акціонерами, а також призначити компенсацію за збитки.

Нагадаємо, Маск повідомив керівництву соцмережі про те, що розриває угоду про покупку Twitter на суму 44 мільярди доларів. У заяві адвокати Маска заявили, що Twitter відмовився відповісти на численні запити про кількість облікових записів спам-ботів у соцмережі, що є «фундаментальним для ефективності бізнесу компанії».