UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск почав роботу над з'єднанням мозку людини з комп'ютером

Бізнесмен заснував нову корпорацію, яка займеться розробкою інтерфейсу "мозок-комп'ютер".

Глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск заснував корпорацію, що отримала назву Neuralink, яка займеться розробкою інтерфейсу "мозок-комп'ютер", повідомляє The Verge.

Компанія буде розробляти пристрої, які можуть бути імплантовані в мозок людини, що дасть їй змогу "злитися" з програмним забезпеченням. У перспективі ці розробки дозволять поліпшити пам'ять і забезпечать людям більш тісну взаємодію з штучним інтелектом.

Про перспективу створення Neuralink Маск кілька разів згадував протягом останніх шести місяців. Зокрема, він заявляв: "з часом, я думаю, ми побачимо тісне злиття біологічного і штучного інтелекту". Крім того, він додавав, що "мова йде про пропускну здатність, швидкості з'єднання вашого мозку з цифровий версією самого себе".

Читайте також: Tesla повністю забезпечила сонячною енергією острів у Тихому океані

Раніше Маск запропонував почати колонізацію Марса з термоядерних бомбардувань. Маск назвав Червону планету негостинною, а її тераформування (зміну клімату до придатних для життя умов) запропонував почати з створення парникового ефекту шляхом нагрівання атмосфери Марса. На думку бізнесмена, зробити Марс більш схожим на Землю можна за допомогою термоядерних вибухів над полюсами планети.