UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск назвав причину вибуху Starship

Старт Starship був успішним, але корабель вибухнув після посадки.

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск озвучив причину вибуху прототипу, призначеного для місій на Марс, космічного корабля Starship. Це витік гелію в двигун при приземленні, заявив він в своєму Twitter.

На думку Маска, через потрапляння гелію з бака з паливом двигуну SN10 не вистачило потужності, що призвело до поломки опор на швидкості 10 м/с і частини нижньої частини оболонки.

Нагадаємо, випробування прототипу SN10 пройшли в ніч на 4 березня. Старт Starship був успішним. Він навіть піднявся на задану висоту в 10 км. Потім він прийняв горизонтальне положення, а після почав повертатися на Землю. Starship знову запустив двигуни, щоб повернутися у вертикальне положення, і повільно опустився на посадкову площадку.

Але після посадки корабель виявився в злегка похилому положенні і через кілька хвилин вибухнув.

Читайте також: SpaceX відправить в космос ще 60 супутників Starlink

Орбітальне угруповання SpaceX складається з тисячі сто сорок три космічних апаратів. Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 16 лютого.

Компанію вважають найбільшим супутниковим оператором в світі.

У майбутньому компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 000 космічних апаратів такого типу для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.