UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск назвав дату презентації Tesla Model Y

Електрокар представлять вже 14 березня.

Засновник компанії Tesla Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter назвав дату презентації нового електрокара компанії Model Y. Нову машину представлять вже 14 березня на спеціальному заході Design Studio в Лос-Анджелесі.

Маск також зазначив, що нова модель буде приблизно на 75% складатися з деталей Model 3. Разом з тим, Model Y буде приблизно на 10% і більшj. приблизно на 10% дорожчj., ніж Model 3. Крім того, новий електрокар буде трохи програвати в запасі ходу.

Більш детальну інформацію про Model Y представлять вже безпосередньо на презентації.

twitter.com/elonmusk

Нагадаємо, 7 серпня Маск написав у себе в Twitter про те, що розглядає можливість зробити Tesla непублічною компанією і викупити всі її акції з біржі за ціною 420 доларів. І додав, що у нього вистачить коштів на проведення цієї операції. Після цього акції Tesla зросли з 340 до 370 доларів. Група акціонерів Tesla подала до суду на Ілона Маска за маніпуляції із вартістю акцій.

Згодом Комісія з цінних паперів і бірж США розпочала розслідування через заяви Маска. SEC цікавило, чому Маск зробив таку заяву в сервісі мікроблогів, а не написав офіційного листа. Крім того, комісія забажала перевірити інформацію про те, що у Маска є кошти на викуп акцій. Розслідування заяв Маска також розпочало Міністерство юстиції США.

Пізніше Маск був відсторонений від керівництва компанією на три роки.