UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск хоче більшого контролю над Tesla

Якщо він його не отримає, то створить продукти ШІ за межами компанії.

Ілон Маск заявив, що  створюватиме продукти штучного інтелекту за межами Tesla, якщо не отримає 25% компанії, пише Bloomberg.

Мільярдер і виконавчий директор Tesla, який наразі володіє понад 12% компанії, у дописі на X (раніше Twitter) заявив, що автомобільна компанія є сукупністю десятка стартапів. Він закликав до порівняння між Tesla та General Motors,  одним із світових лідерів автомобільної промисловості.

Читайте також: Ілон Маск припустив, що штучний інтелект призведе до вимирання людства

Наразі найбагатша людина світу бореться з невдоволенням акціонерів через низку питань від планування спадкоємства Tesla до звинувачень у тому, що його відволікає робота з платформою Х, раніше відомою як Twitter , яку він очолив у 2022 році.

«Мені незручно розвивати Tesla як лідера в галузі штучного інтелекту та робототехніки, не маючи ~25% голосів. Така кількість є достатньою, щоб бути впливовим, але не настільки, щоб мене не можна було скинути», — написав генеральний директор на X.

Компанія мільярдера Ілона Маска з розробки штучного інтелекту хAI презентувала чат-бот Grok, який схожий на подібні моделі генерування тексту, наприклад, ChatGPT від OpenAI чи Bard від техногіганта Google.