UA / RU
Підтримати ZN.ua

Художник із США створив дзеркало з помпонів

Дзеркало здатне відобразити силует людини.

Американський художник Деніел Розін створив дзеркало з чорних і бежевих помпонів. Воно не здатне відобразити дрібні деталі, але цілком точно показує силует людини. Про винахід Розіна повідомляє портал Gizmodo.

На дзеркало встановлено 464 пари помпонів, кожна з яких управляється окремим сервомотором. Вбудований в дзеркало датчик руху фіксує наближення людини, а спеціальне програмне забезпечення, обробляє цю інформацію і передає сигнали моторам помпонів у реальному часі.

Розін створює "механічні дзеркала" з 1999 року. В цих об'єктах фрагменти різних матеріалів (дерево, іржава сталь і так далі) піддаються спеціальним маніпуляціям і перетворюються на фізичні пікселі. Механічно реагуючи на наближення людини та інших об'єктів, вони формують певне зображення.

Раніше вчені створили "розумне" дзеркало, здатне визначити стан здоров'я людини, скануючи її обличчя. Спеціальне програмне забезпечення шукає на обличчі людини ознаки перевтоми або занепокоєння, в той час як газові сенсори проводять аналіз дихання на наявності сполук, які свідчать про кількість випитого спиртного або викурених сигарет.