UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хокінг вважає штучний інтелект можливим вбивцею людської цивілізації

Нові технології можуть призвести до деградації людини.

Британський учений Стівен Хокінг заявив про те, що штучний інтелект може стати причиною загибелі людської цивілізації. Відповідну заяву вчений зробив в ході відеоконференції в Пекіні, яка відбулася в рамках Глобальної конференції мобільного інтернету.

"Розвиток штучного інтелекту може стати як найбільш позитивним, так і найстрашнішим фактором для людства. Ми повинні усвідомлювати небезпеку, яку він собою представляє", - підкреслив він.

Як заявляє Хокінг, новітні технології можуть призвести до деградації людини, зробити її вразливою перед природою, а в умовах природної еволюції і боротьби за виживання це означає вірну загибель.

У той же час вчений зазначив, що при вмілому підході штучний інтелект здатний вирішити більшість проблем, які існують у світі.

Раніше Стівен Хокінг назвав чорні діри воротами в інші всесвіти. За його словами, інформація, яка потрапила у чорну діру, може бути переведена в свого роду "голограму" або вийти в альтернативний всесвіт. Однак він додав, що якщо увійти в чорну діру, то дороги вже не буде.