UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Twitter впевнений, що довічне блокування Трампа було правильним рішенням

Керівник компанії Twitter Джек Дорсі вважає довічне блокування Трампа вірним рішенням, так як компанія змушена була дотримуватися правил суспільної безпеки. Однак це створює небезпечний прецедент, заявив Дорсі на своїй сторінці в Twitter.

Блокування чинного президента США Дональда Трампа було правильним рішенням, але разом з тим вона створює «небезпечний прецедент», заявив глава соцмережі Джек Дорсі на своїй сторінці.

«Я вважаю, що для Twitter це було правильним рішенням. Ми зіткнулися з екстраординарним і неприйнятним обставиною, що змусив нас зосередити всі наші дії на громадську безпеку, - пояснив Дорсі.

Правда, Дорсі також зазначив, що блокування конкретної облікового запису показує нездатність соцмережі забезпечувати здорове спілкування. «Необхідність робити ці дії розділяє на фрагменти громадське обговорення. Вони поділяють нас. І створюють прецедент, який, я вважаю, небезпечний: влада, яку окрема людина або корпорація має над частиною глобального громадського обговорення », - сказав він.

[See_also]

Twitter блокує акаунти прихильників змови QAnon. Таких уже 70 тисяч

[/ See_also]

12 січня американський президент вперше публічно прокоментував рішення Twitter назавжди заблокувати його аккаунт, а також дії адміністрації Facebook і Instagram, які позбавили Трампа можливості писати нові пости до завершення президентської каденції. Він зщаявіл, що технологічні корпорації зробили «катастрофічну помилку», позбавивши його доступу до соціальних мереж. За словами Трампа, ці корпорації, вплив яких зростає, становлять небезпеку.