UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери опублікували "посібник" зі злому пов'язаних з ІДІЛ сайтів

"Допомога" містить відомості про те, як ідентифікувати і зламати пов'язані з ІДІЛ сайти.

Хакери з групи "Анонімус" опублікували в мережі "посібник", призначене для людей, які хотіли б стати хакерами і зламати сайти або сторінки, які якимось чином пов'язані з терористичною організацією "Ісламська держава". Повідомлення про це було опубліковано виданням Huffington Post.

Хакери опублікували три групи документів, в яких міститься інформація про те, як ідентифікувати пов'язані з ІДІЛ сайти або акаунти в соціальних мережах, і як їх зламати. Документи були опубліковані в рамках онлайн боротьби з ІДІЛ, яку розпочала група "Анонімус" після подій у Парижі.

Читайте також: Хакери зламали пошту глави ЦРУ і директора міністерства національної безпеки США

Їхні інструкції включають три розділи: "Посібник для початківців", в якому описується, як зламати сайт, "Репортер", в якому описується процес створення акаунтів-ботів, і "Сищик", в якому описується процес пошуку сайтів або облікових записів, пов'язаних з ІДІЛ.

У супроводі до інструкцій хакери написали "замість того, щоб спілкуватися в чатах або сидіти в інтернеті без діла, ви можете отримати велику користь з різних інструментів і посібників, які були надані вам".

Раніше повідомлялося про те, що міністр інфраструктури Великобританії заявив про те, що бойовики ІДІЛ планують здійснити серію кібератак на британські об'єкти інфраструктури.