UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google поглинув компанію, яка вміє розпізнавати на фотографіях обличчя

Інтернет-корпорація Google стала власником компанії PittPatt, яка активно займалася розробкою технологій розпізнавання осіб на фотографіях і відеороликах.

«В сервісах Google вже давно використовуються технології, пов'язані з зображеннями та відеоматеріалами. Прикладами таких сервісів служать пошук зображень, YouTube, Picasa Goggles, тому наше приєднання до даної корпорації є природним кроком. Тепер наші технології і напрацювання стануть більш доступними для широкої аудиторії», стверджують представники PittPatt.


Технології компанії PittPatt дозволяют розпізнавати обличчя різними способами. З їх допомогою можна визначити особистість людини, що потрапила в об'єктив відеокамери. Або з великої кількості фотознімків виділити лише кілька фотографій, на яких присутній певний суб'єкт. Крім того, PittPattі має свій власний набір інструментів (SDK), що дозволяє створювати нові програми, засновані на її технологіях розпізнавання облич.

Офіційні дані, що стосуються угоди між Googleі PittPatt поки тримаються в найсуворішому секреті. Представники компанії Googleнікак не реагують на прохання розкрити хоча б найменші деталі угоди. Вони навіть не уточнюють, навіщо компанії знадобилися технології розпізнавання осіб.