UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google візуалізувала історію сучасної музики

Жанр класичної музики Music Timeline відсутній. Google пояснює це складністю датування.

Google Research, дослідницький підрозділ Google, запустив сервіс Music Timeline. Він за допомогою діаграм відображає, як змінювалася популярність різних музичних жанрів з плином часу, пише The Verge.

Сервіс охоплює часовий інтервал з 1950 року до сучасності. На діаграмі можна відстежувати динаміку всіх жанрів разом, так і окремих жанрів і виконавців.

Жанри відображаються "родинами": так, сімейство "рок" включає рок сімдесятих, вісімдесятих, дев'яностих і нульових, а також класичний рок, важкий рок, джем-рок і так далі.

Жанр класичної музики Music Timeline відсутня. Google пояснює це складністю датування.

Дані про популярність запозичуються з музичного сервісу Google Play Music. Google відстежує, скільки разів користувачі додали той чи інший альбом в свої фонотеки, і зіставляє інформацію з датою виходу альбому. Music Timeline інтегрований з Play Music - клікнувши на виконавця або альбом, користувач потрапляє на відповідну сторінку магазину.

Сервіс має недоліки: як зазначає The Atlantic, він відображає не реальну історичну ситуацію в музиці, а її проекцію на сучасність. "Те, що ми бачимо тут (Music Timeline - примітка Стрічки.ру"), - необов'язково те, що люди слухали тоді, а скоріше те, що люди зараз слухають "тоді", - йдеться в статті.

Ще одним недоліком Music Timeline є "суб'єктивність". Так, на діаграмі "рок шістдесятих" не згадуються The Beatles, оскільки записи групи відсутні в бібліотеці Google Play. Тим не менш, якщо ввести назву групи в рядок пошуку, статистика по ній буде показана. !zn

Читайте також:

Британські музиканти перезапишуть дебютний альбом The Beatles за 12 годин

Невидані раніше пісні The Beatles вперше вийдуть альбомом в листопаді

Фанати Queen впевнені, що знайшли секретне місце поховання праху Фредді Мерк'юрі