UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google відмовився продовжувати контракт з Пентагоном у сфері штучного інтелекту – ЗМІ

Поточний контракт закінчується у 2019 році.

Компанія Google не буде продовжувати контракт з Пентагоном про співробітництво у сфері штучного інтелекту, повідомляє ВВС з посиланням на власні джерела. Відзначається, що на такий крок компанія пішла після того, як співробітники висловили невдоволення цією співпрацею. Підкреслюється, що петицію з вимогою розірвати контракт з Пентагоном підписали тисячі співробітників Google.

Google співпрацює з Пентагоном в рамках програми Project Maven з аналізу знімків з безпілотників за допомогою штучного інтелекту і розпізнавання на цих зображеннях людей. На думку співробітників компанії, таке співробітництво могло стати першим кроком до використання штучного інтелекту для вбивства людей. Джерела ВВС стверджують, що про відмову продовжувати контракт з Пентагоном на зустрічі з працівниками заявила керівник хмарних сервісів компанії Дайан Грін.

Разом з тим, Кейт Конгер, журналіст сайту Gizmodo, сказала ВВС, що Google не закривав проект Maven і, схоже, не виключив майбутньої роботи з військовими. За даними джерел, вартість контракту оцінюється в 10 мільйонів доларів.

Жодного офіційного коментаря від Google не було.

Раніше видання The Economist писало, що штучному інтелекту доведеться навчитися пояснювати свої "думки" і дії. Людство більше не боїться, що машина вийде з-під контролю і почне робити щось, про що її не просили. Страшніше те, що вона виконає потрібну роботу, але у якийсь непередбачуваний і шкідливий спосіб, який вона визначить як раціональний, але який дорого коштуватиме людям. Адже розробники досі не завжди точно розуміють, як саме відбувається процес машинного навчання.