UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google створить для дітей пошуковик, YouTube і пошту Gmail

У багатьох державах в інтернеті діє обмеження для реєстрації в онлайн-сервісах дітей віком до 13 років. Google має намір вирішити ситуацію з доступом дітей до світової павутини.

Корпорація Google розглядає можливість створення спеціальних версій власних сервісів для дітей молодше 13 років. Розробка буде поширюватися на такі сервіси, як відеохостинг YouTube, пошта Gmail, а також інтернет-пошук через Google.

Згідно з американським законом про конфіденційність дітей в мережі, веб-платформи обмежують реєстрацію в онлайн-сервісах дітей віком до 13 років. Для отримання доступу потрібен дозвіл батьків на вхід або реєстрацію на сайтах. Ця заборона дозволяє уникнути збору і зберігання особистих даних дітей для подальшого використання під час показу контекстної реклами.

Як юридично Google зможе обійти заборону, не уточнюється. Розробка буде передбачати режим, при якому батьки зможуть налаштувати облікові записи дітей. Крім того, ці характеристики включають в себе панель для батьків, щоб контролювати діяльність дітей. У Google відмовилися коментувати інформацію. !zn