UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google очистила супутникові карти Землі від хмар

Інтернет-користувачі, однак, зазначили, що на ряді супутникових знімків Google Maps хмари як і раніше видно.

Компанія Google оновила супутникові карти земної поверхні в сервісах Maps і Google Earth. Про це повідомляється в офіційному блозі Google Lat Long.

Нові карти відрізняються від старих більш високою роздільною здатністю в ряді регіонів, більш точними текстурами і "практично повною" відсутністю хмар.

Позбавитися від хмар, що закривають поверхню, Google вдалося методом "добування даних" (data mining). Компанія проаналізувала знімки, зроблені супутником Landsat 7, і на підставі отриманої інформації склала зображення без хмар і перешкод-"артефактів" (наприклад, на деяких фото були чорні смуги).

Для аналізу даних використовувалася хмарна обчислювальна платформа Google Earth Engine. Раніше з її допомогою компанія зробила проект Timelapse, що показує зміни на Землі за останні 28 років.

Інтернет-користувачі, однак, зазначили, що на ряді супутникових знімків Google Maps хмари як і раніше видно.

Хмари на супутникових картах заважають розглянути об'єкти на поверхні Землі. Так, наприклад, у картах Apple хмара накриває частину Червоній площі в Москві, через що храм Василя Блаженного і будівлю ЦУМу ледь видно. !zn

Читайте також:

Іран створить ісламський аналог Google Earth

Google показала зміни ландшафту Землі за 40 років

Карти Google стануть тривимірними